Skip to main content

Γιατί να κάνω διαφημιστικό σποτ;

Το διαφημιστικό σποτ προσελκύει το κοινό. Η καθημερινές προβολές βίντεο σήμερα είναι περισσότερες από ποτέ και η τάση αυτή δείχνει να αυξάνεται συνεχώς. Γιατί θεωρείται ίσως το πιο ισχυρό μέσο μετάδοσης μηνυμάτων; Μας βοηθά να μάθουμε, να κατανοήσουμε – και μας κάνει να νοιαζόμαστε.

Συνδυάστε ένα καλαίσθητο περιεχόμενο με ισχυρές επιλογές στόχευσης διαφημίσεων προκειμένου να προσεγγίσετε το σωστό άτομο, τη σωστή στιγμή, με το σωστό μήνυμα. Παρουσιάστε την επιχείρηση σας με τον πλέον αποδοτικό τρόπο!

Μεταφέρετε το μήνυμά σας στο ιδανικό κοινό-στόχο σας – στις πλατφόρμες επιλογής τους – με ισχυρές επιλογές στόχευσης.

 

Παρουσίασε ή

Προώθησε την Επιχείρησή σου

με ένα Διαφημιστικό Σποτ στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το eMarketer οι ενήλικοι χρήστες στην Αμερική παρακολουθούν 66λεπτά βίντεοημερησίως. Το Facebookπλέον έχει διπλασιάσει τον αριθμό βίντεο που προβάλλονται καθημερινά από τους χρήστες, ξεπερνώντας ακόμα και το YouTube. Με το snapchat αλλά και όλους τους υπόλοιπους ανταγωνιστές πλέον να ποντάρουν περισσότερο στην κινούμενη εικόνα, φαίνεται πως το μέλλον του ψηφιακού μάρκετινγκ έχει όνομα και λέγεται βίντεο.

Αν δεν είσαι εξοικειωμένος ακόμα με αυτό, καλό θα ήταν να προσπαθήσεις να δημοσιεύεις πλέον περισσότερα βίντεο για να δεις την διαφορά ο ίδιος μέσα από τα στατιστικά στοιχεία των σελίδων σου στα social media.

Μερικά στοιχεία που καλό θα είναι να γνωρίζεις

  • Ένα βίντεο 90’’ μπορεί να μεταφέρει περισσότερες πληροφορίες από 90 σελίδες κειμένου.
  • Οι επιστήμονες λένε ότι χρειάζονται μόλις 13 δέκατα του δευτερολέπτου για να επεξεργαστεί ο εγκέφαλός μας μια εικόνα, η οποία είναι 60.000 φορές ταχύτερη από την επεξεργασία κειμένου. Με το 60% των ανθρώπων να προτιμούν τα οπτικά ερεθίσματα, το βίντεο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προβάλετε την εργασία μιας εταιρείας αποτελεσματικά και με επιτυχία.
  • Το 55% των ανθρώπων παρακολουθούν βίντεο στο διαδίκτυο καθημερινά.
  • Το 75% των χρηστών επισκέπτονται μία ιστοσελίδα αφού παρακολουθήσουν ένα βίντεο
  • Είναι 4 φορές πιο πιθανό κάποιος να παρακολουθήσει ένα βίντεο προϊόντος από το να διαβάσει γι’ αυτό.
  • Οι εταιρίες που χρησιμοποιούν βίντεο έχουν 49% περισσότερα έσοδα από όσες δεν χρησιμοποιούν βίντεο

Ποια είναι η Νο1 μηχανή αναζήτησης στον κόσμο; Εύκολη απάντηση. Η Google βεβαίως (με περίπου 80% των αναζητήσεων να γίνονται από αυτήν). Η πιο διαδομένη μηχανή αναζήτησης ξέρετε ποια είναι; Εάν νομίζετε ότι είναι το Yahoo ή το Bing κάνετε λάθος. Σκεφτείτε ξανά. Είναι το YouTube! Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι καθόλου παράξενο που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το YouTube για να βρουν πληροφορίες και να πάρουν γνώσεις. Το Βίντεο είναι λιγότερο βαρετό από ένα κείμενο, προκαλεί το ενδιαφέρον και έχει μεγαλύτερη δραστικότητα. Οι άνθρωποι λοιπόν χρησιμοποιούν το YouTube για να ψάξουν πράγματα. Και όπως γνωρίζετε το YouTube ανήκει στην Google.

Και η Google λατρεύει να στέλνει επισκέπτες στο Youtube γιατί έτσι κερδίζει περισσότερα χρήματα από διαφημίσεις. Μάλιστα πολλές φορές όταν αναζητάτε κάτι στο Google, θα έχετε προσέξει ότι στα αποτελέσματα εμφανίζονται και Video από το YouTube. Όταν λοιπόν μιλάμε για Video Μarketing μιλάμε ουσιαστικά για YouTube!

Διαφημιστικό Σποτ

Εταιρικό Βίντεο/Διαφημιστικό Σποτ

Γνωρίζετε τι είναι ένα εταιρικό βίντεο ή ένα διαφημιστικό σποτ;

Το εταιρικό βίντεο είναι ένα βίντεο υψηλής ποιότητας που παράγεται από μια εταιρεία ή έναν οργανισμό και αφηγείται την ιστορία της, το εταιρικό προφίλ, τις αξίες και τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα που προσφέρει. Το εταιρικό βίντεο είναι ο καλύτερος τρόπος προβολής της επιχείρησης σας σε σύντομο χρονικό διάστημα, καλύπτοντας όλες τις πληροφορίες και, προσθέτοντας μια προσωπική δημιουργική νότα.

Πόσο αποτελεσματικό μπορεί να είναι ένα εταιρικό βίντεο ή ένα διαφημιστικό σποτ;

Τα εταιρικά βίντεο αυξάνουν την αναγνωσιμότητα, επικοινωνούν τις αξίες, τις πεποιθήσεις και το εταιρικό προφίλ της επιχείρησης, ενώ παράλληλα δημιουργούν το αίσθημα της εμπιστοσύνης. Το μήνυμα που θέλετε να μεταφέρετε τώρα είναι πιο εύκολο από ποτέ. Έχει αποδειχθεί στατιστικά ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν τα βίντεο μια αξιόπιστη πηγή πληροφοριών και είναι πιο πιθανό να αγοράσουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία όταν αυτό παρουσιάζεται και με βίντεο. Branding!

Πείτε την ιστορία σας

Τα βίντεο σας επιτρέπουν να πείτε την ιστορία σας με ενδιαφέρον τρόπο. Ένας από τους λόγους για τους οποίους η παραγωγή βίντεο μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική ακόμη και για τις μικρές επιχειρήσεις, έγκειται στο ότι σας προσφέρει την ευκαιρία να εξηγήσετε τα οφέλη του προϊόντος σας χωρίς εμπορικούς περιορισμούς. Ενώ οι τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διαφημίσεις περιορίζονται σε 30 και 60 δευτερόλεπτα, το εταιρικό σας βίντεο δεν υπόκειται σε αυτούς τους περιορισμούς. Παρόλο που μπορείτε να κάνετε την παραγωγή του βίντεό σας για όσο χρονικό διάστημα θέλετε, ιδανική διάρκεια θεωρείται, βάσει ερευνών, 1-2’ λεπτά.